22 Aralık 2018 Cumartesi

Tree With Deep Roots / Bboori Gipeun Namoo / 뿌리깊은 나무


Bu diziyi daha önce görmüstüm ama nedense izlemek aklıma gelmemişti:) Tarihi Kore Dizi/Film hastası olan babam sayesinde Netflix'te görüp izlemeye karar verdik. Netflix cidden kurtarıcı durumda bu aralar hayatımda:)

Öncelikle dizi hakkında belirtmeliyim ki kadrosu muhteşem. Adeta dizide yok yok o derece. Dövüş sahneleri ise her zamanki gibi başarili:)


Konusu ise 1400lü yıllarin sonlarina doğru Joseon'da başta bulunan Kral Lee Do'nun tahtı oğluna devreder fakat ipleri bırakmaz. Babası ile mücadeleye giren yeni Kral Yi Do, babasının sert kurallarına karşin daha yumuşak, sorunları kan ile degil anlaşarak halletmeyi amaçlar. Bu arada halkına yeni bir alfabe kazandırmayı amaçlar fakat bu amacı devlet düşmanı gizli bir örgüt olan "Gizli Kökler'in hoşuna gitmez.

Başta dedigim gibi dizide yok yok şöyle ki kral Yi Do'nun gençliğini Song Joong Ki canlandırıyor. Yaşlı halini ise Han Suk Kyu.
Dizinin başrolü Jang Hyuk ama bana kalırsa Cho Jin Woong çünkü kendisini pek severim ne yalan söyleyeyim😅 

Şekil:A 


Dizi için en ufak bir eleştirim yok çünkü ayıla bayıla izledim:) gerci babam sonlara doğru vurdu, kaçtı, uçtu olmayınca sıkıldı ama ben soğuk savaşları da severim neyse ki 😅 
Neyse uzun lafın kısası tarihi dizi izlemeyi seviyorsanız ve izleyecek dizi ariyorsanız bir dakika bile durmayın izleyin derim:) 

Görüşmek üzere👋



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder