13 Kasım 2017 Pazartesi

Rebel : Thief Who Stole The People / 역적: 백성을 훔친 도적


Yılın hatta son yılların en iyi tarihi dizisi ile karşınızdayım. Rebel: Thief Who Stole The People, Gerek degisik senaryosu ,gerek oyunculuklar ve gerekse o muhteşem müzikleriyle hafızama öyle bir kazındı ki üzerine tarihi dizi tanımam kolay olmayacak...
Klasik tarihi dizilerinde genelde taht kavgalarını işlerler ama bu dizi konuyu ters köseden almış. Şöyle ki bu defa zalim kelimesinin hafif kaldıgı gaddar krala karşı bir grup hırsızın halki kurtarmak namına başlattıkları kıvılcımın koca bir ateşe dönerek Joseon'daki halk devrimini işliyor.
Bir grup hırsız dedim amma onları bunlara zorlayan üst tabakanın zorbalıklarına karşı oyle güzel bir arkadaşlık/dostluk işlenmiş ki insanın içini ısıtıyor...
Bu dostluğun, sevginin yanı sıra üst tabakanin zalimlikleri de sinirleri bozacak cinsten. Zalimlikte sınır tanımıyorlar. Öyle ki sinirden buz kesebiliyorsunuz. 
Diziye öylesine bayıldım ki anlatsam anlatsam sıkılmam herhalde... 


Ahh ahh... Kim Sang Joong "A Mo Gae" ailesini kölelikten kurtarmak için canını ortaya koyan baba rolünü öyle bir oynamıs ki izlerken içiniz cız ediyor. 

Dünyaya "kudretli çocuk" olarak gelen Gil Dong rolunu oynayan Yon Gyun Sang'da bir hayli başarili bir performans sergilemiş. Valla helal! 


Uyuz Kral... Öyle sinir bozucuydu ki anlatamam. Ama böyle gaddar manyak bir karakteri canlandıran Kim Ji Suk da alkışı hakediyor👏


Bu kadın bu rolle ödülü hakediyor dedim ki kadin zaten Seul ödüllerinde kapmiş ödülü. Lee Honey dizide Kralin cariyesi olan bir Kisaengi canlandırıyor. Arkadas kadin dans etti şarkı söyledi, baktı, güldü her şeyiyle on numaraydi.


Ve gönüllerin abisi... Hong Gil Hyun. Hem zeki hem çevik. Tam da babasinin oğlu... 


Vee dizinin Aliye Rona'si... Oyle kötü bir karakter ki saç baş yoldurur. Sonu güzel oldu ama 😂


Ahh ahh diziyi bastan sona anlatasim var ama bu kadarla sınırlayacağim kendimi🙄

Tarihi dizi meraklisiysaniz mutlaka tavsiye ederim. İzlemezseniz çok sey kacırırsınız.

Görüşmek üzere🖐



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder