10 Ocak 2017 Salı

Ne İzledim: A Bittersweet Life (Acı Tatlı Hayat) - 달콤한 인생


Hazır cesaretimi toplayıp Lee Byung Hun filmlerine başlamışken arayı açmadan A Bittersweet Life filmini de izleyeyim dedim. İyiki de demişim. İnanılmaz güzel bir filmdi.
Quentin Tarantino'nun tarzını sever misiniz? Eğer seviyorsaniz (ki ben bayılırım.) bu film de tam o türde işte  "Kara Komedi" 
Filmin konusu; Kore'nin en iyi otellerinden birinin müdürlügünü yapan Sun-Woo aynı zamanda mafya lideri Mr Kang'ın da sağ koludur.
 Bir gün Mr Kang, Sun-Woo'ya genc bir sevgilisi oldugunu söyler ve kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Sun-Woo'dan sevgilisini takip etmesini ve eğer aldatıyorsa öldürmesini emreder.
Sun-Woo kızın gerçekten aldattıgını öğrenir ama öldürmeye kıyamaz çünkü aşık olmuştur.) 

DİKKAT! BU KISIM SPOILER İÇERİR!

Öncelikle şunu söyleyeyim filmde eleştirebileceğim tek bir saniye bile yok. Aksine iki saatlik filmin her saniyesini şuraya yazasım var.
Filmde her an her sey olabiliyor. Bir bakiyorsunuz birinin başı patlıyor bir bakiyorsunuz biri bıçaklanıyor. Tam dehşetin içindeyken bir anda gülmeye baslıyorsunuz. Hatta kahramanimizi diri diri toprağa gömüyorlar yuh diyorsunuz simdi ne olacak? diye içinizden geçiriyorsunuz derken adamin oradan nasil kurtulduguna şaşırıyorsunuz. Ayrica filmin sonuna doğru kahramanimiz bu defa da başından vuruldu yuh diyorsunuz yine "o pislikleri öldürmeden ölmemeliydi!" Derken bir bakmissin yerden kalkip çatismaya girmis.(megersem kurşun kafasini sıyırmış.)
Yukarıda da yazmıştım film kara komedi türünde. O yüzden bunlar normal ama bu türde çekilen her filmi de sevmiyorum. Ayarinda olacak ve en önemlisi kaliteli olacak. Bu filmde öyle işte mutlaka izlemelisiniz^^ Benden 10/10 puan! 
Bu arada filmde Sun-Woo'nun aynaya bakarak (tabisi her yanı kan içerisinde.) -Biz nasıl bu noktaya geldik? diye hayatını sorguladığı sahne cok etkiledi beni. Ve tabi ki final... Gözlerimi doldurdu yani. Mutlaka izlemelisiniz! Görüsmek üzere👋




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder