7 Temmuz 2018 Cumartesi

Steel Rain / Gangchulbi / 강철비


Yine bir Kuzey Kore / Güney Kore arasında geçen bir film ile karşınızdayım. Malum politik en büyük sorunları burleşip birleşmemek olduğundan, filmlerinde de fazlasıyla bunu konu ediyorlar. Tabi çoğunluk verilen mesaj "Biz kardeşiz. Neden kavga ediyoruz ki?" oluyor. Bu arada bu mesajı verirken de kimi zaman çaktırmadan kimi zaman da "Fitneci Amerika!" mesajı da verilmiyor değil.
Bu film de Kuzey Kore'nin nükleer çalışmalarıyla, basta Güney Kore olmak üzere komşulariyla olan yok fuze atarım / atmam çekişmelerini konu ediyor. Konu benzer filmlerden aşina oldugumuz Kuzey Kore'li bir ajanin Güneyliler ile olan yakınlaşmasını konu ediyor ama şöyle ; Kuzey'de darbe olur ve Kuzey Kore lideri ağır yaralanır. Kuzeyli ajan Eom Chul Woo, liderini güneye kaçırarak hem liderinin hayatını kurtarmak ister hem de böylece darbenin başarısız olmasını sağlamak ister ama tabi olaylar değisir.

Filmin konusu fena degil ama aksiyon sahneleri kesinlikle ama kesinlikle muhteşem! Aksiyon sahnelerinin haricinde görsel efektler de gayet başarılı. Sırf bunlar icin bile izlenmeli derim. Ve kesinlikle tavsiye ederim. ^^
  1. Bu arada nette çevirisi var mı bilmiyorum ama Netflix'de mevcut.


Görüşmek üzere🖐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder